Üveggyanta 40 + 40 ml

A gyanta A és B komponensei veszélyes anyagok, óvatosan dolgozzunk velük. Készítsük elő a munkafelületet, olvassuk el a használati útmutatót, tervezzük meg a munkafolyamatot! Használjunk hozzá gumikesztyűt, és a kikeményedés közben, (amikor melegszik a gyanta) ne hajoljunk a gyanta fölé, illetve jól szellőző helyiségben dolgozzunk vele, odafigyelve azért a hőmérsékletre is! 

Csomagbontás után, ha jól, légmentesen le van zárva a flakon, akkor kb 1 évig is felhasználható az üveggyanta. A professzionális szilikon öntőformákat a Rubbing alkohollal, minden használat előtt töröljük át, mivel a szilikon anyagához nagyon szeret hozzátapadni a por, a szösz és egyéb oda nem való anyagok. Az UV fény, mint minden anyagot, a gyantát is öregbíti. Max 50-60 fokot bír ki, tehát a forró edényt nem fogja bírni. Vizes bázisú színezőt ne használjunk hozzá, inkább használjuk a hozzá gyártott termékeket. A kiöntésnél buborékok keletkeznek az anyagban, ezeket többféle módon is kiszedhetjük a gyantából. Pihentetéssel is csökkenthetjük a bubik számát, de rásegíthetünk zsebsárkánnyal, vagy hőlégfúvóval.

A hőlégfúvót olyan esetben használjuk, amikor valami olyan anyag van a gyantában, ami esetleg eléghet, illetve ha nem baj az, ha egy kicsit szétfújja a gyanta felszínét. A szakácsfáklyát pedig akkor, amikor vigyáznunk kell arra, hogy a kialakított minta a gyantában ne fújódjon szét. Illetve Rubbing alkohol felületre spriccelésével is csökkenthető a felszíni buborékok száma, de ebben az esetben előfordulhat, a felszín elbatikolódása.

Ha a kiöntött formát kivesszük a szilikon öntőformából 24 óra eltelte után, az anyag még nincs teljesen megszilárdulva, így hajlítható, domború felületre is alakítható lesz. Arra kell figyelni, hogy a formázás után rögzíteni kell a teljes kikeményedésig (72óra), hogy úgy is maradjon.

Hogyan tegyük bele az ékszer akasztóka, csavarokat? Ha 24 óra száradás után kivesszük a gyantát az öntő formából, akár simán kézzel is lyukat tudunk bele fúrni, hiszen ilyenkor a gyanta még inkább gumiszerű. A teljes kikeményedés után viszont már érdemes egy aksis csavarbehajtóval átfúrni az anyagot, vékony fúrófejet használva.

A kép illusztráció. 


3 390,00 Ft
szállítási díj nélkül