Mini csoda csomag.

A csomag tartalma minden ami a repesztéshez és az utókezeléshez szükséges. 

1 db Üveggyanta szett 40 + 40 ml

1 db Finomvonalas repesztőlakk szett 50 + 50 ml

1 db antikoló paszta umbra - sötét- színben

A gyanta A és B komponensei veszélyes anyagok, óvatosan dolgozzunk velük. Készítsük elő a munkafelületet, olvassuk el a használati útmutatót, tervezzük meg a munkafolyamatot! Használjunk hozzá gumikesztyűt, és a kikeményedés közben, (amikor melegszik a gyanta) ne hajoljunk a gyanta fölé, illetve jól szellőző helyiségben dolgozzunk vele, odafigyelve azért a hőmérsékletre is! 

Csomagbontás után, ha jól, légmentesen le van zárva a flakon, akkor kb 1 évig is felhasználható az üveggyanta. A professzionális szilikon öntőformákat a Rubbing alkohollal, minden használat előtt töröljük át, mivel a szilikon anyagához nagyon szeret hozzátapadni a por, a szösz és egyéb oda nem való anyagok. Az UV fény, mint minden anyagot, a gyantát is öregbíti. Max 50-60 fokot bír ki, tehát a forró edényt nem fogja bírni. Vizes bázisú színezőt ne használjunk hozzá, inkább használjuk a hozzá gyártott termékeket. A kiöntésnél buborékok keletkeznek az anyagban, ezeket többféle módon is kiszedhetjük a gyantából. Pihentetéssel is csökkenthetjük a bubik számát, de rásegíthetünk zsebsárkánnyal, vagy hőlégfúvóval.

A hőlégfúvót olyan esetben használjuk, amikor valami olyan anyag van a gyantában, ami esetleg eléghet, illetve ha nem baj az, ha egy kicsit szétfújja a gyanta felszínét. A szakácsfáklyát pedig akkor, amikor vigyáznunk kell arra, hogy a kialakított minta a gyantában ne fújódjon szét. Illetve Rubbing alkohol felületre spriccelésével is csökkenthető a felszíni buborékok száma, de ebben az esetben előfordulhat, a felszín elbatikolódása.

Ha a kiöntött formát kivesszük a szilikon öntőformából 24 óra eltelte után, az anyag még nincs teljesen megszilárdulva, így hajlítható, domború felületre is alakítható lesz. Arra kell figyelni, hogy a formázás után rögzíteni kell a teljes kikeményedésig (72óra), hogy úgy is maradjon.

Hogyan tegyük bele az ékszer akasztóka, csavarokat? Ha 24 óra száradás után kivesszük a gyantát az öntő formából, akár simán kézzel is lyukat tudunk bele fúrni, hiszen ilyenkor a gyanta még inkább gumiszerű. A teljes kikeményedés után viszont már érdemes egy aksis csavarbehajtóval átfúrni az anyagot, vékony fúrófejet használva.

Finomvonalas kétfázisú repesztő

Régi porcelánok kagylós hajszálrepedéseit imitálhatjuk, ha a finomvonalas repesztőlakkot alkalmazzuk felületi repedések kialakítására.
A már díszített tárgy felületére vigyük fel az első komponenst, majd annak teljes száradását követően alapossan oszlassuk szét a második komponenst ujjunk körkörös mozgásával.
A második fázis lakkréteg száradás közben megrepedezik, a repedéseket a felületre dörzsölve nem vizes színezőanyaggal (pld. Pentart folyékony patina vagy Pentart antikoló paszta) emelhetjük ki.
A kialakuló repedések rajzolata függ a két komponens rétegvastagságától és a száradási időtől.
A második lakkréteg nem szárad vízállóvá, ezért egy napos száradási idő után a repesztett felületet Pentart oldószeres lakkal kenjük át!

Antikoló paszta

Antik és fémes hatás eléréséhez

A termék tulajdonságai:

• bitumenes, oldószeres paszta

• higítója a terpentines higító

• állagát tekintve, zsíros kenhető paszta

• terpentin illata van

• fedőképessége kiválló

• vízállóvá szárad

• nem csiszolható

Alkalmazása:

Milyen felületre: már díszített, festett felületekre, papírra

Eszközhasználat: ecset, rongy, szivacs

Kiadósság: kb 20ml/0,3m2

Hány rétegben alkalmazandó: egy

Száradási idő: 24 óra

Szárítási körülmények: szobahőmérsékleten

Tippek, trükkök:

• papírok antikolásánál a papír felületét érdemes dekupázs ragasztóval impregnálni

• repedő rendszereknél a repedések kiemelésére használhatjuk

• a felületre felvitt antikoló paszta, puha száraz, vagy terpentinnel átitatott ronggyal visszatörölhető

Alkalmazási előírás:

Gyermekektől elzárva tartandó!

Egészségkárosító anyagot tartalmaz!

A kép illusztráció. 


5 390,00 Ft
szállítási díj nélkül