Csipketojás készítés - Által Anikó - 2024 március 15-17

Fedezd fel a csipketojások világát Által Anikóval.  

Anikó hosszú évek óta készít fantasztikus liba és strucc csipketojásokat. 

A három napos kurzuson megtanulhatod ezt a csodálatos technikát, mely nem igényel előképzettséget csak türelmet valamint egy kis technikai tudást amit itt elsajátíthatsz. Hófehér, 8-10 cm nagyságú, libatojás héjakkal fogunk dolgozni. 

Apró fúrókat, gyémántszemcsés csiszolófejeket, és icipici vágókorongokat fogunk használni, egy multifunkciós barkácsgép (fúróhoz hasonló eszköz) segítségével

Az első nap, pénteken délelőtt 9: 30 kor kezdünk egy " gomhoz a kabátot" technikával. Azaz Paverpol - textilragasztás technikával fogunk tojástartókat készíteni. 

Délután megismerkedünk az eszközökkel. Kicsit gyakoroljuk a fúrást-faragást a törékeny tojáshéjakon. (5 db próbatojást biztosítunk mindenkinek) 

Aki nagyon ügyes, már a próbadarabokból is fog tudni kész csipketojást készíteni. Megismerve a technikai fortélyokat, megtervezzük, előrajzoljuk a másnapi munkánkat.

A második napon délelőtt, a már előrajzolt tojásokat kifúrjuk, fúrás után a hártyamaratás következik amit szintén megtanulunk.

A második napi tevékenységünk viszonylag poros és hangos tevékenység, sőt, szaga is van! Hajmosásra jó felkészülni ezen a napon, vagy hozhattok kendőt a fejetekre. Mindenképp játszós ruha kell erre a napra, a por és a hártyamaratás miatt. 

Természetesen munkakötényeket biztosítunk. 

Délután a már megszáradt, makulátlanul tiszta és fehér, hártyamentes csipketojásokat tovább díszítjük, decoupage technikával, különböző strasszokkal, kövekkel, kontúrfestékekkel

A harmadik napon  a készre száradt tojásokat színes szalaggal látjuk el, lefotózzuk, és gondosan elcsomagoljuk, hogy húsvétkor a legszebb díszei lehessenek az ünnepi asztalnak.

Minden alapanyagot, eszközt a rendelkezésetekre bocsátunk, kreatív fantáziátokon kívül mást nem kell hoznotok. 12  db csipketojás elkészítésére lesz lehetőség.

Alapanyagszükséglet:

Csak a jókedved! Viszont azt feltétlenül hozd magaddal!

Létszám: 12 fő

Ár: 75 000,- Ft

Helyszín: Sümegcsehi 8357 Villa Aromatique- Pici Paci Lovasudvar

Az ár magában foglalja a szállást, 2-3-4 ágyas szobákban.

2 alkalommal a reggelit.

A teljes alapanyagaköltséget.

Wellness használatát.
Szauna használatát.

Utazás egyénileg vagy Ukk vasútállomásra hozzuk, visszük az érdeklődőket.

Van lehetőség az egy nappal előbbi érkezésre a foglalásoktól függően, ezt kérlek jelezd.

Ha további kérdésed van kérlek írj a kapcsolatok menüpont alatt.

Az ár nem foglalja magában az idegenforgalmi adót és a reggeliken kívüli étkezést.
Batyu stílusban mindenki hozhat magával amit szeret vagy süthetünk szalonnát, bográcsozhatunk, stb. Sümegen van lehetőség menüre befizetni. Természetesen a szállításról gondoskodunk.

Fakultatív programlehetőségek külön díjazás ellenében:
- Szauna szeánsz

- Sümegi vár látogatása

- Lovagi torna megtekintése Sümegen

- Hintó kiállítás megtekintése

- Szabadtéri lovasszínház

- Koncertek

- Magyar estek a Sümegi várcsárdában

Ha kérdésed van keress minket a kapcsolat menüpontban lévő elérhetőségeinken. 


75 000,00 Ft
szállítási díj nélkül